Share

Peter en Fevronia: Samen, wat er ook gebeurt

Peter en Fevronia: Samen, wat er ook gebeurt

Ze was sluw om met haar te trouwen. Hij was sluw om niet te nemen. Toch is het dit paar dat de beschermheren van het huwelijk zijn. 25 juni (volgens de oude stijl) eren we Peter en Fevronia. Wat kunnen we leren over hun voorbeeld? Weerspiegelt PsytopramatrapeuteTa Leonid Ogorodnov, auteur.

Het verhaal van Peter en Fevronia is een voorbeeld van hoe ze kunnen leren hoe ze van elkaar kunnen houden, ongeacht de omstandigheden. Dit gebeurde niet tegelijk. Ze werden omringd door zieke wishers die dit huwelijk niet wilden. Ze hadden ernstige twijfels. Maar ze bleven bij elkaar. En tegelijkertijd, in hun paar, was niemand een aanvulling op een andere – noch de echtgenoot voor zijn vrouw, noch de vrouw voor haar man. Iedereen is een onafhankelijk personage met een helder karakter.

Plot en rollen

Laten we hun geschiedenis nader bekijken en deze analyseren vanuit het oogpunt van psychologische rollen 1 . Er zijn vier soorten: somatisch (lichamelijk), psychologisch, sociaal en spiritueel (transcendentaal).

Peter vocht met een kwaadaardige slang en won (spirituele rol), maar het bloed van monsters viel op hem. Daarom was hij bedekt met korstjes en werd hij ernstig ziek (somatische rol). Op zoek naar behandeling wordt hij naar het Ryazan -land gebracht, waar de genezer van Fevronia woont.

Peter stuurt haar dienaar om haar te vertellen waarom ze zijn aangekomen, en het meisje stelt de toestand in: ‘Ik wil hem genezen, maar ik eis geen beloningen. Hier is mijn woord: als ik geen vrouw voor hem word, dan past het niet bij mij en behandelt het hem ”2 (somatische rol – ze weet hoe ze moet behandelen, sociaal – ze wil de vrouw worden van een prinselijke broer, aanzienlijk haar status verhogen).

Peter zag haar niet eens en weet niet of hij haar zou willen. Maar zij is de dochter van een stand, een verzamelaar van wilde honing, dat wil zeggen

kamagra oral jelly

vanuit sociaal oogpunt, hij is geen paar. Hij geeft onvoldoende toestemming, is van plan haar te misleiden. Zoals je kunt zien, is hij niet klaar om zijn woord te bedwingen. Het bevat zowel sluw als trots. Hoewel hij ook een spirituele rol heeft, omdat hij de slang niet alleen door zijn kracht versloeg, maar door de kracht van God.

Fevronia brengt drugs over voor Peter en bestellingen toen hij in het badhuis waste, verspreidde alle korstjes behalve één. Hij doet dit en verlaat het badhuis met een schoon lichaam – hij is genezen. Maar in plaats van te trouwen, vertrekt hij naar Murom, en Fevronia stuurt rijke geschenken. Ze accepteert ze niet.

Al snel wijken de zweren af ​​van de UNSMASIS -korstjes over het hele lichaam van Petrus, de ziekte keert terug. Hij gaat weer naar Fevronia en alles wordt herhaald. Met het verschil dat hij deze keer eerlijk belooft met haar te trouwen en, genezen, zijn belofte nakomt. Ze gaan samen in Murom.

Is er een manipulatie?

Wanneer we deze plot op de Helenderadam zetten (dit is een psychodrama over het leven van de heiligen), zeggen sommige deelnemers dat Fevronia Peter manipuleert. Is dat zo? Laten we het begrijpen.

De genezer laat zijn ziekte van een ongelijke. Maar ze beloofde hem in geen geval te genezen, maar alleen als hij met haar trouwt. Ze schendt de woorden niet, in tegenstelling tot hem. Hij trouwt niet – en geneest niet.

Nog een interessant punt: voor Petrus is hun relatie vooral sociaal: “Je behandelt me, ik betaal je”. Daarom beschouwt hij het mogelijk om zijn belofte te overtreden om Fevronia te nemen om te trouwen en verwaarloost alles wat verder gaat dan de reikwijdte van de “patiënt – arts”.

Maar Fevronia behandelt hem niet alleen van lichamelijke ziekten en zegt hier direct over tegen de dienaar: ‘Breng uw prins hierheen. Als hij oprecht en nederig is in zijn woorden, zal hij gezond zijn!”Zij” geneest “Peter van de leugens en trots, die zijn opgenomen in de foto van de ziekte. Ze geeft niet alleen om zijn lichaam, maar ook om de ziel.

Details van toenadering

We letten op hoe de helden samenkomen. Peter verzendt eerst berichten voor onderhandelingen. Dan bevindt hij zich in het huis van Fevronia en ze zien elkaar waarschijnlijk, maar ze praten nog steeds door de dienaren. En alleen bij de terugkeer van Peter met berouw is er een echte ontmoeting, wanneer ze niet alleen met elkaar zien en met elkaar spreken, maar het ook oprecht doen, zonder geheime bedoelingen. Deze vergadering eindigt met een bruiloft.

Vanuit het oogpunt van de roltheorie, worden ze op het somatische niveau bekend: Fevronia behandelt het lichaam van Peter. Ze wrijven elkaar op psychologisch niveau: aan de ene kant demonstreert ze zijn geest aan hem, anderzijds, hij behandelt hem vanuit een gevoel van superioriteit. Op sociaal niveau elimineert hij ongelijkheid. Op een spiritueel niveau vormen ze een paar, en iedereen behoudt zijn spirituele rol, hun gaven van de Heer. Hij is een geschenk van een krijger, ze is een geschenk van genezing.

Bestuur

Ze wonen in Murom. Wanneer de broer van Peter sterft, wordt hij een prins en wordt Fevronia een prinses. De vrouwen van de boyars zijn ongelukkig dat ze worden geregeerd door een gewone. De boyars vragen Peter om Fevronia te sturen, hij stuurt ze naar haar: “Luister naar wat ze zal zeggen”.

Fevronia antwoordt dat hij klaar is om te vertrekken en neemt het de meest waardevolle mee. Denken dat we het over rijkdom hebben, zijn de boyars het daarmee eens. Maar Fevronia wil Petrus ophalen, en “de prins handelde op het evangelie: hij stelde zijn eigendom gelijk aan mest zodat de geboden van God niet konden worden geschonden”, dat wil zeggen, niet om zijn vrouw te verlaten. Peter verlaat Murom en drijft op een schip met Fevronia.

Laten we opletten: Fevronia vereist niet dat haar man ruzie maakt met de Boyars, hij is niet beledigd dat hij de status van haar vrouw niet voor hen verdedigt. Maar gebruikt zijn wijsheid om de boyars te slim af te zijn. De plot over de vrouw die de man-koning als de meest waardevolle beschouwt, is te vinden in verschillende sprookjes. Maar meestal voordat ze hem uit het paleis haalt, geeft ze hem een ​​slaperig drankje. Hier is een belangrijk verschil: Peter is het eens met de beslissing van Fevronia en gaat er vrijwillig mee.

‘S Avonds houden ze aan de kust, kook voedsel. Peter is verdrietig omdat hij zich verliet (sociale en psychologische rol). Fevronia troost hem en zegt dat ze in handen van God zijn (psychologische en spirituele rol). Na haar gebed bloeien de pennen op welk diner werd bereid, bloeien en worden ‘s morgens groene bomen.

Al snel kwamen boodschappers uit Murom aan met het verhaal dat de boyars ruzie maakten vanwege wie ze moesten regeren, en velen hebben elkaar vermoord. De overlevende boyars smeken Peter en Fevronia om terug te keren naar het koninkrijk. Ze keren terug en prinsen voor een lange tijd (sociale rol).

Dit deel van het leven vertelt voornamelijk over sociale rollen die direct gerelateerd zijn aan spirituele. Petrus “leest” rijkdom en macht in vergelijking met zijn vrouw die hem door God heeft gegeven. De zegen van de Heer is met hen, ongeacht de sociale status.

En toen ze aan de macht kwamen, “regeerden ze in de stad Tom en namen alle geboden en instructies van de Heer perfect in observatie, bidden constant en aalmoes creëerde alle mensen die onder hun macht stonden, als een kind dat vader en moeder en moeder was”. Als we deze passage symbolisch beschouwen, dan beschrijft hij het gezin waarin een man en een vrouw met elkaar opschieten en om hun kinderen geven.

Weer samen

Het leven eindigt met een verhaal over hoe Peter en Fevronia naar God gingen. Ze accepteren monastiek en leven in hun klooster. Ze bordelt de kerk sluier wanneer Petrus het nieuws stuurt: “De tijd is gekomen, maar ik wacht op je om samen naar God te verhuizen”. Ze zegt dat haar werk nog niet klaar is en vraagt ​​hem om te wachten.

Hij stuurt haar voor de tweede en derde keer. Op de derde laat ze een onvolledig borduurwerk achter en gaat biddend naar de Heer met Petrus “op de twintigste dag van de maand juni”. Medeburgers willen ze niet in één graf begraven, omdat ze monniken zijn. Petra en Fevronia worden in verschillende doodskisten geplaatst, maar ‘s ochtends bevinden ze zich samen in de kathedraalkerk van de Heilige Maagd Maria. Dus ze werden begraven.

De kracht van gebed

Het verhaal van Peter en Fevronia is de geschiedenis van de heiligen, en er blijft veel erin onduidelijk als je het vergeet. Omdat het hier niet alleen een huwelijk is, maar over het huwelijk van de kerk.

Het is één ding wanneer we de getuigen van onze relaties door de staat nemen. Als we in een dergelijke unie ruzie maken over eigendom, kinderen en andere kwesties, worden deze conflicten gereguleerd door de staat. In het geval van het kerkhuwelijk nemen we de getuigen van God aan, en hij geeft de macht om de processen die naar ons toe vallen over te dragen. Wanneer Petrus verdrietig is vanwege het verlaten vorstendom, probeert Fevronia niet te overtuigen of te troosten,——–God wendt zich tot God, en schept een wonder dat Peter versterkt.

Share post:

Leave A Comment

Your email is safe with us.