Share

“Outcast”: wat als u te gevoelig bent voor mislukking

“Outcast”: wat als u te gevoelig bent voor mislukking

We zijn afgestoten. Waarde niet waardeer. Fluisterend achter. Hoge gevoeligheid voor afwijzing is een gevolg van de ervaring van complexe kinderen. Op volwassen leeftijd voorkomt deze functie de constructie van relaties en veroorzaakt het lijden. De publicist Peg Strepe besteedde veel tijd aan het bestuderen van het probleem en deelt het advies over hoe je een nuchtere blik kunt houden in trigger -situaties.

Afwijzing is altijd onaangename ervaring. Niemand vindt het leuk als ze niet worden geaccepteerd of afgestoten. Maar er zijn mensen die vooral gevoelig zijn voor dergelijke situaties. Publicist Peg Streep legt uit waarmee dit is verbonden.

Ze herinnert zich haar jeugd en schrijft over giftige relaties met haar moeder, die met verwaarlozing haar ‘te gevoelig’ noemde telkens wanneer het meisje bezwaar maakte tegen iets vernederend of onaangenaams. Later besefte een strip dat dit een manier was om het slachtoffer te beschuldigen en haar eigen aanvallende gedrag te rechtvaardigen. Maar onder ons zijn er echt mensen, vooral gevoelig voor afwijzing.

Op de lege plaats

Volgens Peg Strip hebben we het over mensen met een alarmerend type bijlage, die constant op de hoogte zijn van de melding en klaar zijn om tekenen van afwijzing te herkennen. Zulke mensen zijn niet alleen gemakkelijk om zich zorgen te maken over de minste hint van hem – ze kunnen hem zien, zelfs waar hij niet is. ‘Stel je voor: je bent op kantoor en gaat naar de keuken om een ​​kopje koffie te zetten. Nadat u de bungelende collega’s heeft opgeslagen, besluit u onmiddellijk dat u het onderwerp van hun discussie bent, u bent. Bekend?

Of bijvoorbeeld, op straat zie je een vriend, zwaait met zijn hand, maar hij passeert je zonder te merken. Waar denk je aan – dat een persoon te ondergedompeld is in zijn gedachten of dat hij je opzettelijk beledigde? Voel je je afgewezen als je vrienden plannen maken, maar je wordt niet met je gebeld, zelfs als je er eigenlijk niet in geïnteresseerd bent om bij hen te komen? Je bent bang dat vrienden eerst iemand voor het feest hebben uitgenodigd, voor jou?””

Zulke mensen beschouwen zichzelf gemakkelijk afgewezen om een ​​of andere reden of zonder reden.

In angstige verwachting van afwijzing

Ons “biologische veiligheidssysteem” bood ons de mogelijkheid om gezichten te lezen en de emoties van collega -stamleden te herkennen. Dit helpt om een ​​vriend te onderscheiden van de vijand en op het juiste moment om de verdedigende reactie te lanceren “beat of run”. Een paar jaar geleden, met behulp van de MRI -techniek, Lisa J. Berklund en haar collega’s ontdekten dat mensen met een hoge gevoeligheid voor afwijzing een meer nerveuze reactie vertonen op de uitdrukking van afkeuring op de gezichten van anderen. Dit betekent dat hun op hun hoede verwachting op fysiek niveau is.

Relaties als een run met obstakels

Angstige waakzaamheid maakt sociale interacties compliceert, waardoor ze soms echt moeilijk zijn. Zulke mensen hebben een solide of luide “nee” op hun verzoek om hulp of een gunst gehoord. “Emotionele turbulentie” ontstaat, vooral in nauwe relaties. Studies van Geraldin Dauni en andere wetenschappers bevestigden: door ironie van het lot, zijn het precies dergelijke alarmerende reacties op waargenomen afwijzing en kunnen uiteindelijk een partner dwingen uit de relaties te komen.

PEG strip geeft een fragment van een interview met een man die vertelt hoe moeilijk het was om in zo’n relatie te zijn: “Het grootste probleem was als volgt: hoeveel ik er ook zeker van was dat alles in orde was, dit was niet genoeg. Als ik een uur later thuiskwam of geen berichten beantwoordde, was ze ziek. Als hij op een vergadering was en de oproep niet kon beantwoorden, nam ik het naar mijn eigen kosten en opnieuw vrijgemaakt (zelfs als ik van tevoren van deze ontmoeting wist), was ik boos en beschuldigde ik me. We hadden verschillende sessies met een psychotherapeut, maar uiteindelijk putte ze me uit “.

Er zijn heel veel van dergelijke verhalen. Een vrouw die gevoelig is voor afwijzing is zelden in staat om zichzelf van de zijkant te zien en de situatie nuchter te beoordelen. Helaas zal ze liever geloven in haar illusies en angsten dan in de garanties van haar partner.

“Je hebt gemerkt dat je je zorgen maakt of de partner niet meteen terug belt of vergeet te schrijven als je belooft? Je denkt voortdurend als hij je heeft verraden en niet vals speelt? Je voelt hoe deze angst zich ontwikkelt tot woede?”Streep vraagt ​​en dwingt ons om onze reacties serieus te analyseren.

Geef uw gevoeligheid toe en leer ermee te leven

Degenen die een dergelijke functie kennen, indien mogelijk, moeten zich tot een goede psychotherapeut wenden. Bovendien geeft PEG -strip verschillende aanbevelingen voor degenen die geen gevoeligheid willen voor afwijzing en achterdocht om het leven te veranderen in drama.

een. Probeer de oorzaak van gevoeligheid te vinden

Als u een alarmerend type bijlage hebt en u begrijpt hoe de communicatie -ervaring in het gezin u in het verleden precies heeft beïnvloed, is het gemakkelijker voor u om te begrijpen welke triggers in het heden werken.

2. Werk aan de identificatie van triggers

Het is uiterst belangrijk om erachter te komen welke situaties uw gevoeligheid voor afwijzing kunnen vergroten. Wanneer dit vaker gebeurt wanneer hij communiceert in een groep of één op één met iemand? Wat is er vooral aan je vasthouden? Het begrijpen van uw typische reacties kan helpen een emotionele explosie te voorkomen.

3. Blijven. Horloge. Luister

Streep schrijft dat deze techniek vele jaren geleden werd onderwezen door een psychotherapeut, toen ze overmatige reactiviteit moest omgaan. De techniek is als volgt:

  1. Blijven. Zodra je begint te voelen dat emoties groeien, moet je je geest een time -out geest geven. Indien mogelijk, om fysiek uit de situatie of confrontatie te komen, die een trigger is geworden.
  2. Horloge. Probeer de situatie van erectie pillen kopen buitenaf te beoordelen en vraag uzelf af of u redelijk of hypertrofisch reageert.
  3. Luister. Het is belangrijk om uw eigen gedachten en woorden te horen die door een andere persoon worden gesproken om ervoor te zorgen dat u ze correct begrijpt en voldoende reageert.

“Gevoeligheid voor afwijzing doordringt al uw interacties en relaties, maar u kunt hiermee omgaan door inspanningen te leveren”. En als u, als gevolg van dit moeilijke werk, vrede met u kunt bereiken en gezonde, gelukkige en hulpbronnenrelaties kunt opbouwen, dan zal dit werk onnodig blijken te zijn.

Share post:

Leave A Comment

Your email is safe with us.